Bygger du trall som ett byggproffs?

Klarar du av att bygga trall både snyggt, tidseffektivt, korrekt OCH med dold infästning? Om du använder smart utvecklad teknik från Essve så ger du dig åtminstone bättre förutsättningar att fixa det och jobba både proffsigare och snabbare. Kolla in när Matte tillsammans med Willy,  utmanar det ”traditionsmässiga” sättet att bygga trall genom att testa Edgefastsystemet och HDS  (Hidden Decking System) från Essve och se vad de som erfarna byggproffs drar för slutsatser. Detta vill du inte missa!

Lär med om hur du bygger trall med Edgefast och HDS systemet

Trall och altanbyggen fyller många sina sommarmånader med, både proffsbyggare och hemmasnickare. Det kan vara både tidskrävande och svårt att få till en trall hantverksmässigt och med ett jämt och proffsigt utförande. För er som vill jobba effektivare, spara tid och med större exakthet, kan Edgefast och HDS systemet från Essve göra skillnad på resultatet. Vi kan nästan lova att ni kommer vara glada att ni tog del av Essves smarta lösningar för trallbygge nedan samt att ni kollar in när Matte och Wille demonstrerar hur dessa fungerar. 

EDGFAST - En ny typ av spikpistol för snabbare montering av trall

EDGEFAST är ett nytt, mycket snabbt, system för trallmontage. Spiken fästs i sidan på brädan och ger ett dolt montage, utan synliga skallar eller flisor.

Systemet, bestående av spikpistol och spikliknande infästning, är för proffsen som lägger många trädäck varje säsong och där tidseffektivitet och snyggt slutresultat är högsta prioritet.
Spikpistolens design låter dig fästa två infästningar i en och samma rörelse vilket skapar ett effektivt arbetstempo.
Med EDGEFAST lägger du därmed trall oerhört snabbt – 4-5 gånger snabbare än traditionell toppskruvning. 

Bra att veta kring montering med Edgefast 

EDGEFAST-systemet består av en patenterad spikpistol som skjuter spiken i sidan av trallbrädan diagonalt ned i regeln, så att den inte syns. Då jiggen är rörlig svänger du lätt om pistolen och fäster nästa bräda i en och samma rörelse. Det gör systemet oerhört snabbt. Systemet fungerar i mjuka och medelhårda träslag som tryckimpregnerad furu, lärk och SIO behandlat. Bräderna skall vara max 28 mm tjocka. För att avståndet mellan brädorna skall bli rätt medföljer 4 st distansbrickor (0-6 mm) som gör att du automatiskt håller rätt avstånd mellan brädorna. Distansbrickorna monteras i verktygets basplatta och möjliggör att du snabbt rör dig längs med brädan utan att behöva flytta tumstockar.

Skruva trall med dolt montage med HDS, Hidden Decking System, från Essve 

HDS är ett komplett system för dolt trallmontage bestående av monteringsverktyg, trallskruv och specialbits. HDS-skruv kommer i rostfri A2 och rostfri A4 vilket göra att du montera trädäck även i utsatta aggressiva miljöer.

Att bygga med Hidden Decking System är enkelt och du får upp tempot efter några minuter.

 

HIDDEN DECKING SYSTEM BESTÅR AV:

Monteringsverktyg HDS

Skruv i A2 kvalitet

Skruv i A4 kvalitet

Specialbits för systemet

Med HDS – Hidden Decking System, monteras trallskruven i sidan av trallbrädan, vilket ger ett dolt montage. Trädäcket får en extra lyxig och ren känsla som är svår att uppnå med traditionell trallskruv. Att inte ha några synliga skruvskallar gör också att trallen blir fri från sprickor och stickor som annars kan uppstå vid iskruvning. HDS är ett komplett system bestående av monteringsverktyg, trallskruv och bits.

HDS-SKRUVARNA

Hidden Decking skruvarna kommer i rostfri A2 och A4 kvalitet. Det gör att du kan få ett dolt montage oavsett miljö eller storlek på trädäck. Skruv används endast tillsammans med HDS-monteringsverktyget.

Finns i rostfritt stål A2 korrosivitetsklass C4 samt rostfritt syrafast stål A4 korrosivitetsklass C5.