K-Rauta-hero-banner
Inspiration

Handla inomhusfärg och måleritillbehör till kanonpriser!

Massor av inomhusfärg och tillbehör i våra butiker! Välkommen till någon av våra butiker och våra duktiga färgsäljare. Vi kommer mer än gärna med tips, råd och inspiration och guidar dig genom dina måleriprojekt. Du kan känna dig säker när du handlar färg och tillbehör hos oss, både i våra butiker och här på vår webbshop. Vi har färg från fler marknadsledande leverantörer.

1 anvendt næsten magen til Sovrum-blå himlavalv 746-rosa

RUMMET SOM HELHET

Vill du skapa rymd, intimitet eller spänning? Hur ser rummets proportioner ut? Tänk på att ett rum med ljusa väggar och ljust tak verkar rymligare än ett rum med mörka väggar och mörkt tak. Vill du ”sänka” taket, ska du satsa på en mörk takfärg och tvärtom om du tycker att rummet har låg takhöjd. Ränder kan också lura ögat. Vertikala ränder får rummet att se högre ut, medan horisontella gör det bredare. En fondvägg i en avvikande färg kan upplevas som att den kommer emot betraktaren, men en sådan vägg kan även bli en fin bakgrund till en möbel eller ett konstverk.

KULÖRER BREDVID VARANDRA

Färgerna i ett hem ska kunna fungera bredvid varandra. Det kan kännas skönt för ögat att välja samma kulör till rum som ligger i anslutning till varandra. Om du trots allt vill ha färgstarka rum bredvid varandra, bör färgerna matcha varandra. Det kan också bli mer harmoniskt att ha ett neutralt målat rum mellan två färgstarka. Det blir som en vilopaus för ögat.

ANDRA FÄRGADE FÖREMÅL

Tänk efter vad du har för färg på möbler, mattor, textilier och andra föremål i rummet. Även ytor som inte är målade, material som trä, granit, marmor eller klinker har färger som man bör ta hänsyn till. Att ha många olika träslag i samma rum är sällan lyckat. Välj likartade, som talar samma språk. Det gäller att hitta en röd tråd som binder samman de olika delarna till en helhet. Med rätt känsla och lite mod kan man blanda mönster, färger och material och ändå uppnå en väl sammansatt helhet.

PIGGA DETALJER

Du behöver inte alltid tänka i hela väggpartier. En uppförstorad prick, en stor färgglad siffra, en bred horisontell rand eller en vägg, randig i olika färger, kan vara nog så spännande! Eller en lugn vägg och pigga möbler, en gammal röd soffa som stått i ett rum med mycket färger kommer exempelvis att kännas helt annorlunda mot en ljus fondvägg.

splash beckers

Kampanj Living vägg & takfärg!

Living ifrån Beckers är en produktserie av färg för väggar och tak inomhus. Produkterna har olika glanstal och egenskaper för att kunna passa till rätt yta i ditt hem. Oavsett vad du målar, för projekt stora som små, ger Living dig samma känsla av tillfredsställelse.

Living väggfärg har produkterna för torra utrymmen inomhus. Glanserna går från helmatt för en djup kulöråtergivning, till matt och halvmatt för utrymmen så utsätts för mer slitage. Alla produkter har en hög täckförmåga och torkar snabbt. Detta gör t.ex. att du kan täckmåla två gånger på samma dag. Med Living Fusion slipper du dessutom grundmåla då den har kombinerade grund- och täckegenskaper.

Ett nymålat tak lyfter även väggarna och ger en fräsch och nyrenoverad känsla. Livings takfärg är av högsta kvalitet och kan användas på både obehandlade och tidigare målade ytor inomhus. Den här färgen är lätt att arbeta med, täcker väl och stänker minimalt. Living takfärg rekommenderas av Astma & Allergiförbundet och är godkänd av Svanen.

Banner 876x640 INNEUTE 2spalt måla