Artnr. 891004507030

REGEL 45X70 IMP AB C14

Byggregel till för konstruktion av det mesta. Byggreglar utan hållfastighetsklass får ej användas till bärande syfte av konstruktionen men kan användas som väggregel.

Läs mer

Alltid bra Pris

56,85 kr / st

KLASSIFICERING OCH KVALITETSMÄRKNING

SundaHus bedömning

PRODUKTBESKRIVNING

Impregnering: 
 
Nordiska Träskyddsrådet (NTR) utger en branschstandard för träskydsklasser och deras beständighet och behandling eller modifiering. De vanligaste träskyddsklasserna för konsument är NTR A, NTR AB och NTR Gran. 

NTR A är träskyddsbehandlat furu för användning i markkontakt. NTR AB är träskyddsbehandlat furu för användning ovan mark. NTR Gran är träskyddsbehandlad gran för vissa snickerier utomhus. 
 
Kvalite: 
 
Byggvirke delas ofta in i olika virkeskvaliteter, indelningen kallas för handelssortering, där faktorer som antalet kvistar, sprickor, missfärgningar och deformationer kan spela in i bedömningen som sker visuellt, vanligen på sågverk. 
Indelningen kan ske enligt olika regler, vårt virke är kvalitetsindelat enligt SS-EN 1611-1 (Europeisk standard) med 4-sidig sortering. 

De olika indelningarna är G4-0, G4-1, G4-2, G4-3 och G4-4 där G4-0 är den högsta kvaliteten. Karakteristiska grundvärden för beräkning av bärförmåga och styvhet hos konstruktionsvirke i hållfasthetsklasserna C14–C50 anges i standarden SS-EN 338 då C50 är högsta kvaliteten. 
 
Ytterligare information: 
 
Vilmabas ID: VB2901 
Målfuktkvot: - 
Prestandadeklaration: JA 
CE-märkning på förpackning: JA 
CE-märkning på produkten: JA 
Area på profil: 0.00315 
Vikt per m3: 460 
Tjocklek: 45 
Total bredd: 70 
Täckande bredd: 70 
Träslag: Furu 
Handelssortering: - 
Hyvelprofil: Dimensionshyvlat 
Ytskikt: Fyra hyvlade sidor med fyra rundade hörn, radie 4 mm 
Efterbehandling: Tryckimpregnerad träskyddsklass NTR AB 
 
För mer information besök Vilmabas hemsida www.vilmabas.se