K-Rauta-hero-banner
Inspiration

Fasadbyte

TIPS OCH RÅD! Behöver ni renovera fasaden? Att byta fasad ger er möjligheter att förändra huset utseendemässigt, öka dess värde, förbättra energieffektiviteten och så klart säkerställa att fasaden håller den kvalitet som krävs för att stå emot väder och vind.

Att byta fasad kan tyckas vara ett stort projekt, men som tur är har vi lång erfarenhet av att hjälpa till. Ju noggrannare du planerar, desto smidigare går det.

Här fem tips på vad ni behöver överväga:

- Budget - Se till att du har en realistisk budget som inkluderar en buffert för oförutsedda utgifter. Fasadbyten kan vara kostsamma och det är viktigt att ha en klar bild av kostnaderna.

- Tidpunkt - Välj rätt tid på året för att påbörja ditt fasadbyte. Väderförhållandena kan påverka byggprocessen, så planera för en period med gynnsamt väder.

- Materialval - Forska om olika material för att hitta det som bäst passar ditt hus och dina behov. Tänk på hållbarhet, underhåll, isoleringsförmåga och estetik.

- Energibesparingar - Överväg att installera extra isolering under fasadbytet för att förbättra ditt hems energieffektivitet. Detta kan minska dina energikostnader på lång sikt.

- Framtida underhåll - Tänk på underhållet av den nya fasaden. Vissa material kräver mer underhåll än andra så välj ett material som matchar hur mycket tid och pengar du är villig att investera i framtida underhåll.

Vi har hjälpt till med många fasadbyten genom åren och vet att genom noggrann planering och förberedelse av ditt fasadbyte kan du säkerställa att projektet blir framgångsrikt och att resultatet blir precis som du har föreställt dig. Vi kan verktygen, materialen och dessutom har vi kontakt med många duktiga proffshantverkare som kan hjälpa till ifall du inte vill göra allt själv.

Kom in till oss så hjälps vi åt att planera sommarens stora insats!

b

c

d