K-Rauta-hero-banner
Inspiration

Måla om huset

TIPS OCH RÅD! Behöver ni måla om fasaden i sommar? Att måla om huset innebär inte bara förnyelse av färg utan är ett måste när det kommer till att underhålla fasaden och skydda mot väder och vind.

Vi har satt samman en snabbguide kring projektet "måla om huset", läs mer nedan:

1

  • Förberedelser - Innan ni börjar måla, så är det viktigt med noggranna förberedelser. Se till att rengöra ytan ordentligt från smuts, mögel och flagande färg. Använd en högtryckstvätt eller en borste tillsammans med lämpligt rengöringsmedel (fråga oss gärna om tips kring vilket rengöringsmedel som passar era förutsättningar). Låt sedan ytan torka helt. Kom ihåg att täcka över ytor som inte ska målas, som fönster och dörrar, med maskeringstejp och skyddsplast.

  • Välj rätt färg - När du väljer färg är det viktigt att tänka på kvalitet och hållbarhet. En färg som är anpassad för utomhusbruk och det svenska klimatet är att föredra. Välj en färg som är väderbeständig, UV-resistent och som andas för att förhindra fuktbyggnad under ytan. Tänk också på färgens glansnivå; en högre glans ger ofta ett mer slitstarkt och lättare yta att rengöra, medan en lägre glans kan dölja små ojämnheter bättre.

  • Måla smart - Välj en period med stabilt väder när det är dags att måla; undvik fuktiga dagar eller dagar med direkt solljus som kan påverka färgens torkning och slutresultat. Börja med att måla kanter och svåråtkomliga områden med en pensel och använd sedan en roller för större ytor för ett jämnt och fint resultat. Följ färgtillverkarens rekommendationer för antal lager och torktider mellan lagren.

  • Underhåll - Se till att regelbundet inspektera och underhålla ytan för att förlänga livslängden på din målning. Små reparationer och touch-ups kan förhindra större skador över tid.

Vill du ha mer tips och råd för att måla ditt hus? Besök vår hemsida eller kom in till oss för professionell vägledning och kvalitetsprodukter anpassade för just ditt målarprojekt i sommar!

d

3

2

4