K-Rauta-hero-banner
Inspiration

Vi guidar dig inför ditt byte av innerdörr handtag!

Vi har tagit fram en enkel guide hur man monterar lås och dörrhantag tillsammas med vår sammarbetspartner Swedoor! Deras breda sortiment av innerdörrar innehåller flera produktserier som gör att alla kan hitta en dörrlösning som passar deras smak, behov och ekonomi. Men genom att bara byta ut dina befintliga handag kan du lyfta utseendet på dörren och hela rummets känsla!

Swedoor 1

Fördelarna med innerdörr trycken ifrån Swedoor

Swedoor är ett företag som specialiserat sig på dörrar och dörrtillbehör, och de erbjuder ett brett utbud av innerdörrtrycken för olika typer av dörrar. När du väljer innerdörrtrycken från Swedoor, kan du förvänta dig produkter av hög kvalitet med olika stilar och funktioner för att passa dina behov och din inredning.

Några saker som du bör tänka på innan du köper nya handtag är detta:

Stil och design: Swedoor erbjuder ett varierat utbud av innerdörrtrycken med olika stilar och design. Du kan välja mellan moderna, klassiska eller mer traditionella trycken beroende på din personliga smak och inredningsstil.

Material: Innerdörrtrycken från Swedoor tillverkas vanligtvis av hållbara material som rostfritt stål eller metalllegeringar för att säkerställa långvarig användning och motståndskraft mot slitage.

Funktionalitet: Deras innerdörrtrycken kan komma med olika funktioner, inklusive låsbara eller icke-låsbara alternativ. Du bör välja en funktion som passar dina säkerhetsbehov och hur du planerar att använda dörren.

Montering och kompatibilitet: Se till att innerdörrtrycken är kompatibla med dina befintliga dörrar och att du har rätt verktyg och kunskap för att montera dem på ett säkert och korrekt sätt.

Installation och justering: När du väljer innerdörrtryck är det viktigt att överväga hur enkelt de är att installera och justera.

Swedoors produkter kan vara utformade för att vara enkla att montera och justera för att säkerställa en smidig och korrekt installation.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer när du väljer innerdörrtrycken från Swedoor kan du säkerställa att du får trycken som bäst passar dina behov och att de kommer att vara både funktionella och estetiskt tilltalande i ditt hem.

Vad bör man tänka på vid montering av ditt nya handtag?

Invändiga dörrar - Dessa levereras med lås monterat, men du kanske vill ändra dörrens riktning. Då alla innerdörrar kommer med vändbar låskolv så kan låset kan lätt användas för både vänster-och högerhängd dörr genom att låskolven dras ut och vrids 180°.

Dörrhantag - Dörrhandtag monteras genom att rosetterna sätts fast med skruvar i hålen. Var försiktig vid monteringen så att dörrens yta inte skadas av verktygen.

OBS! Tänk på att efterdra skruvarna vid behov så att handtaget sitter ordentligt och inte riskerar att repa dörren.

Swedoor 1

innerdorrar

Magnetlås - Detta kan eftermonteras på samtliga innerdörrar.

Både låskista och slutbleck måste bytas och beställs som färdiga sett i färgerna svart, vitt, krom eller mässing.

För att montera magnetlås måste man först ta bort den befintliga låskistan.

Så här gör du för att få ett prefekt resultat:

  • Skruva bort handtaget
  • Skruva ut skruvarna som håller fast låskistan
  • Ta ut den gamla låskistan
  • Sätt in magnetlåset och skruva fast
  • Montera tillbaka handtaget
  • Slutblecket monteras med skruvar i karmsidan

Vänster eller högerhängd dörr?

En av fördelarna med alla trycken och innerdörrar ifrån Swedoor är att de är enkelt anpassas efter dina behov.

Tillskillnad ifrån när du köper en ytterdörr så kan man enkelt välja om man vill få sin nya innerdörr eller trycke till höger eller vänster.

Våra vänner hos Swedoor visar i denna videon hur enkelt du ändrar låsbläcket på ditt nya innerdörrstrycke så som du önskar.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer när du väljer innerdörrtrycken från Swedoor kan du säkerställa att du får trycken som bäst passar dina behov och att de kommer att vara både funktionella och estetiskt tilltalande i ditt hem.

Visste du att du kan få din nya dörrar i vilket mått och utförande som du önskar? Besök din närmaste K-bygg butik närmaste K-Bygg butik så hjälper vi dig med dörrar och trycken som uppfyller dina drömmar!

Varmt välkommen!