K-Rauta-hero-banner
Inspiration

ENERGITIPS - FÖNSTER

Visste du att fönster som är äldre än 20 år kan släppa ut cirka 2,5 gånger mer värme än nya fönster? Då kan det vara dags att byta fönster, vilket spelar stor roll nu när elpriserna ökar drastiskt.

Fönster

Här är några saker du bör vara extra uppmärksam på:

• Drar det kallt vid fönstret? Kallras uppstår när luft blir nedkyld av en kall yta, och när fönstret kyls ner så kan det orsaka drag längs golvet. Nya 3-glasfönster tar bort detta problem.

• Rusar energiförbrukningen utan någon uppenbar anledning? Kolla ifall fönstret är utsatt för rötskador och därav försämrar fönstrets förmåga att hålla kylan ute.

• Om fönstren immar igen eller det bildas snöstjärnor under vintertid kan det vara ett tecken på att fönstret behöver bytas ut.

• Ska du renovera? Då kanske det är dags att byta fönstren i samma vända? Om dina fönster dessutom är svåra att öppna och stänga, eller om du bara är trött på att underhållet ökar och att du får putsa så många glasytor är det kanske dags att tänka nytt?

Om du behöver byta ut dina gamla fönster kan vi glädja dig med att berätta att ett fönsterbyte går alldeles utmärkt att göra mitt i vintern. Detta genom att man byter ett fönster åt gången och bär in fönstret innan man tar bort lister och smygar. Då behöver hålet i väggen endast vara öppet en kort stund och endast begränsat med kyla släpps in.

Svenska fönster är en av de tillverkare av fönster som vi jobbar med. Här hittar du varumärkena SP Fönster och Traryd Fönster - fönster med hög kvalitet med material från svenska skogar. Kom förbi oss på K-Bygg så kan vi prata igenom vilka behov du har och titta på vilka fönster som passar dig.